Kiosk Og Café

Brugerkiosken

Kiosk & Cafe ved psykiatrisk hospital i Skejby.

  • Kiosken er grundlagt i 1996 med støtte fra Landsforeningen SIND og LAP, og fik lokaler i en del af det psykiatriske hospital i Risskov. I daglig tale blev vi kaldt “brugerkiosken”.
  • Formålet var
    • 1) at etablere skånejobs arbejdpladser for psykisk sårbare personer, der er tilkendt pension, og derved give dem en tilgang til arbejdsmarkedet, samt øge sociale relationer.
    • 2) give patienter og pårørende mulighed for at handle uden at skulle forlade hospitalets område, da ikke alle patienter har den mulighed.
  • Midt i november 2018 flyttede vi til det nye psykiatriske hospital i Skejby. I den forbindelse fik vi tilknyttet en cafe, hvor vi fremstiller alt mad selv. Vi ansatte Mads Emil, som har en kokke-uddannelse, til at varetage ledelsen af cafeen.
  • Cafeen har et bredt udvalg af morgenmad, frokost og eftermiddagskage. Ligeledes kan cafeen levere mad til arrangementer på hospitalet – alt fra morgenmad/kage til personalemøder, fødselsdage mm til fuld forplejning ved kurser.

Kiosken henvender sig primært til brugere af hospitalet, personale og besøgende, men alle er velkommen til at handle hos os. Vi forsøger at have et bredt udvalg af personlig pleje, blade, magasiner af forskellig slags, slik, kager og is, kreative artikler mm. Udvalget her, vil i nogle varegrupper, være lidt bredere end i mange andre kiosker, da mange patienter ikke har mulighed for at handle andre steder. Der er ikke mulighed for i kiosken at købe alkohol eller nogen former for spil.